Bułki
W sprzedaży mamy bułki zwykłe, pszenne, żytnie oraz wieloziarniste. Dużą popularnością cieszą się bułki maślane, z makiem, kajzerki oraz rogale. Wszystkie powstają z mąki przemielonej tylko raz, więc nie są pozbawione wartości odżywczej, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ponadto zapewniają sytość na dłużej, a ziarna żyta zawierają najwięcej ze śluzu wśród zbóż. Warto wiedzieć, że pieczywo żytnie ma niski indeks glikemiczny w porównaniu z białym pieczywem.
Bułki wieloziarniste i pełnoziarniste
W sprzedaży mamy bułki wieloziarniste, które powstają z pełnego ziarna, więc zawierają wszystkie składniki odżywcze. Bułka wieloziarnista wypiekana jest z kilku rodzajów mąki. W swojej piekarni wykorzystujemy zawsze mąki pełnoziarniste, która jest zdrowsza. Z przyjemnością wykonamy bułki dla indywidualne zamówienie klienta.
Inne rodzaje bułek
W sprzedaży mamy również bułki maślane, które są delikatne o gęstej i zwartej konsystencji, a zarazem puszyste i lekko kruszące się. Polecamy zakup klasycznych kajzerek, które mogą być smaczne i zdrowe. Z pewnością sprawdzą się w przypadku osób, które mają problemy z żołądkiem, ponieważ są lekkostrawne. Oferujemy kajzerki, zawierające jedynie mąkę pszenną, wodę, sól i drożdże. Zapewniamy, że nie dodajemy żadnych spulchniaczy, konserwantów oaz ulepszaczy.